les castanyes

les castanyes

20171104_163549

la castanya…fruit de tardor, bona, boníssima!

És un fruit ben popular, a qui li dediquem una festa tradicional ben coneguda! durant la nit de la castanyada ens en fem un fart de menjar-ne i potser no les tornarem a tastar fins l’any vinent.

Durant els dies de tardor, els boscos de castanyers tenyeixen el paisatge de colors càlids, el sòl s’omple de fulles seques on s’hi amaguen les castanyes, que protegides per punxes al madurar cauen a terra convertint-se en  aliment de molts animals del bosc. Anar a plegar-les és una gran experiència per tots els sentits, un regal de la natura qur no podem deixar escapar ♡

Les castanyes son un fruit sec amb un gran valor energètic, molt riques en vitamines i ens ajudaran a preparar el cos per l’hivern, amb molts nutrients i font d’hidrats de carboni, ens alimenta i ens omple d’energia per fer front al fred i seguir actius!

 

tot i ser un fruit sec te una quantitat molt més elevada d’hidrats de carboni i éss més baix en greixos. És recomanada en casos d’hipertensió pel seu contingut en potassi, i en dones embarassades ja que ens aporta àcid fòlic. Són molt bones pels ronyons, els escalfa i activa millorant la retenció de líquids i dolors lumbars.

Pel seu alt contingut en fibra permet millorar el trànsit intestinal, però com que son una mica dificils de digerir, es recomana a aquelles persones que tinguin problemes digestius no abusar-ne. Un truc és deixar-les en remull unes 8 hores abans de cuinar-les o torrar-les així les pairem millor.

Ja ho veieu, un tresor del bosc

 

 

 

 

 

 Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.