La calèndula

Les floretes de la calèndula es tanquen quan cau el dia i s’obren al matí. Si es mantenen ensopides ens estan dient que el dia també serà ensopit.

Les petites flors grogues de la calèndula silvestre o groguets, tenyeixen de color els nostres camps a finals d’hivern o a la tardor. També en té les mateixes propietats medicinals i culinàries la calèndula cultivada, més grossa i que ofereix flors gairebé tot l’any.

DSC_0060

DSC_0070

Diuen que, collides al migdia d’un dia assolellat, enforteixen i alleugen el cor i que mirar la flor cura la vista! També és molt usada a la India en nombrosos rituals, es diu que si una noia toca amb els peus descalços els pètals de la calèndula podrà entendre l’idioma dels ocells.

Com a ús culinari, es pot menjar fresca en amanides i també s’utilitza com a colorant, deixant secar les flors.

Té nombrosos usos en remeis naturals i cosmètica per les seves nombroses propietats; dermoprotectora, cicatritzant, antisèptica, emenagoga, calmant, regeneradora, digestiva, entre altres. Diuen que és la flor que cura les ferides!

Una infusió de pètals es pot utilitzar com a tònic pel matí, deixant la pell hidratada i suau, gràcies al seu poder regenerador

Si ens pica un insecte podem aplicar sobre, els pètals matxucats.

Més remeis:

sabó de calèndula

ungüent de calèndula

infusió de calèndula

farcellet per al bany

 Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.