Hort medicinal

 

Estem al Milà (Alt camp), al mas Les Oliveres, en un entorn de bosquet mediterrani, camps d’avellaners i oliveres, a la plana de les muntanyes de Prades.
En aquest entorn tant ric seguim l’investigació de plantes remeieres que viuen a les muntanyes i boscos que ens rodegen, tenim un camp d’oliveres, alguns arbres fruiters i hem iniciat un hort terapèutic amb el cultiu de plantes medicinals i comestibles, que ens serveix per conèixer el cicle de les plantes i per cultivar aquelles que necessitem per elaborar els preparats naturals i que no trobem en el seu estat salvatge per la zona on estem. Vora l’hort s’hi troba la caseta de fusta que utilitzem d’Herbolari i Espaiverd  i també el petit viver on cultivem plantes a partir de llavors i esqueixos propis.

L’HORT MEDICINAL, AROMÀTIC I COMESTIBLE

És un espai experimental on aprenc i comparteixo, a més és un espai sensorial pels més petits i grans, on caminar-hi descalç és un plaer, on gaudim dels aromes,on hi convivim amb els insectes i altres animals amb qui les plantes comparteixen espai, un entorn ric i divers que cuidem i ens cuida.

L’hort medicinal està integrat en l’entorn i seguint un cultiu biodinàmic, és per això que al mateix espai hi ha les plantes medicinals i l’hort de verdures comestibles.

Combinem dins un mateix bancal varies plantes remeieres, tenint en compte la durada dels cicles vitals de les plantes, la floració, les necessitats vitals de sòl, ombra i humitat i combinem espècies per enriquir l’ecosistema, prevenir plagues, fer crida de pol•linitzadors i animals beneficiosos de l’hort i beneficiar -nos de tots els avantatges de les associacions de cultiu.