tardor, temps de fruits

tardor, temps de fruits

a la primavera i estiu recol•lectem fullers i flors, a la tardor.. fruits! la natura ens ofereix tot allò que necessitem per nudrir i enfortir el nostre cos nomé cal estar atents a les senyals per saber com ens en podem beneficiar.

A cada estació de l’any trobem els aliments que necessita el nostre organisme, tot i que la calor cada any s’allarga mes i sembla que el fred ni hagi d’arribar, toca prepara el cos per l’hivern.

una depuració durant el canvi d’estació és molt favorable; amb cua de cavall, dent de lleó, ortiga, o qualsevol planta depurativa i diürètica, o amb algun preparat de totes elles combinades amb plantes de gust mes aromàtic per no notar tant l’amargor propi de les herbes netejadores.

tambe notarem que sen’ debilita el cabell, cuidem-lo amb una alimentació rica i variada amb vitamines i minerals, i amb banys de cabell a base de plantes que ens ajudin a enfortir-lo com el romaní, la sàlvia o l’ortiga.

el nostre cos ens demana vitamines, minerals, augmentar les defenses i enfortir el sistema inmunològic! una passejada pel bosc ens pot donar el que necessitem.. fruits com ara les nous, avellanes o les castanyes, son molt energètics. Un altre aliment ben energètic és la garrofa, en podem fer farina i utilitzar-la per fer pa o dolços! bonissima!

El roser silvestre que a l’estiu ens regalava les seves flors oloroses ara ens dona un fruït ben apreciat, els gavarrons, plens de vitamina C, (igual o mes que les mores gran aliment tambe amb aquesta vitamina), es pot menjar fresc, fer-ne melmelades si ets pacient ja que tenem poca polpa o en infusió.

no us oblideu de les magranes, boniatos i codonys! i dels fruits de color taronja? com mandarines, taronges i carbasses, riquissims en vitamines i betacarotès.

i si plou… bolets! tenen una substància antivírica a part de ser ben bons.

en resum.. coure, vitamina C, A, magnesi, calci i zinc…tots ells estimulants del sistema inmune i amb propietats antivíriques!

molta aigua, sucs naturals, infusions i caldos, una neteja de l’organisme, acompanyada d’ una neteja emocional, temps de finalitzar projectes, tancar i alliberar-nos per poder hivernar amb calma i tranqui•litat!

passegeu i gaudiu dels colors de la tardor, busqueu el sol del capvespre, les nits que refresquen, el so de les fulles, el vent i la pluja! des d’aqui una crida a que plogui i ens ompli d’aigua i humitat, prats i boscos!!

 

 

 Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.